Demo snimke za nastupe
didgeridoo i japanska flauta

deutsch
deutsch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Promo slike se mogu uvečati klikom na njih

 


Dobrodošli na stranicu gdje Talidari prezentira svoj glazbeni repertoar!

Didgeridoo Music Therapy ImageNaš program sadrži različite žanrove od kojih dominiraju etno, ambijentalna i klasična glazba, a na izbor nudimo i programe u drugim žanrovima kao što su alternativa, afrobeat, cosmic i drugo. Svi ti žanrovi su podloga na koju sviramo uglavnom didgeridoo i ponekad japansku flautu.

Demo snimke s naglaskom na didgeridoo i japansku flautu

Poslušajte odabrane demo snimke kompozicija od kojih većina sadrži etno elemente i zvukove prirode, pri čemu uvijek dominira didgeridoo i ponegdje japanska flauta.

Sviramo vlastite kompozicije koje na stage-u izvodimo kao teatralni performans u kojem veliku ulogu igraju didgeridoo, japanska flauta i kostimirani, teatralni plesni izričaj vokalistice.

Kliknite na "play" gumbić kako biste poslušali kratke izvatke iz pojedinih kompozicija.

Demo snimke opusa "Kozmopolitska Mistika"
Japanska mistika
play 1:58
Japanska flauta praćena žuborenjem potoka i japanskim etno instrumentalom. Recitiranje haiku poezije i kabuki element donose integralnu mistiku. Haiku recitaciju možemo izvesti na bilo kojem jeziku. Značenje haiku pjesme dolje ».
Misterioznost prirode
play 1:30
Instrumental - didgeridoo svirka pomiješana sa zvukovima prirode (vjetar) i mistično muško pjevušenje

Afro

play 5:32
Instrumental - ritmično sviranje - didgeridoo i bubnjevi
Šumske vile
play 1:48
Instrumental - sviranje didgeridooa kombinirano prskanjem šumske vode i huktanjem sove
Ero s onoga svijeta
play 2:53
Didgeridoo uz podlogu dijelova iz opere "Ero s onoga svijeta"
 

Glazbeni repertoar

Za naše nastupe uživo nudimo širok spektar tema, koje se mogu dodatno prilagoditi potrebama angažmana. Ovdje su neki od naših tematskih programa koji se razlikuju po dužini, oko pola sata, a vrijeme trajanja može se prilagoditi.

1. Klasična glazba
Sviramo didgeridoo na poznate klasične podloge. Postoji bezbroj klasičnih skladbi uz koje didgeridoo izvrsno paše, kao što su skladbe Bacha, Bethovena, Wagnera, Mozarta i drugih. Nastup uključuje kostimiranu, teatralnu plesačicu.

2. Misterioznost prirode
Sviramo didgeridoo i flautu uz različitu mističnu glazbu koja ima trans elemente, u kombinaciji sa zvukovima prirode. Nastup uključuje kostimiranu, teatralnu plesačicu koja igra ulogu svećenice.

3. Svijet mačaka
Sviramo didgeridoo uz glazbenu podlogu u kombinaciji s zvukovima mačaka, kao i nekih drugih životinja koje inače imaju veze s mačkama, kao što su ptice, psi, itd.
Nastup uključuje plesačicu kostimiranu u mačku, u ulozi mačke. Didgeridoo svirač također je maskiran kao mačak.

4. Šumske vile
Sviramo didgeridoo uz podlogu šumskih zvukova i chill-out glazbe. Nastup uključuje kostimiranu, teatralnu plesačicu koja igra ulogu šumske vile.

6. Slavenski korjeni
Sviramo didgeridoo uz podlogu slavenske etničke ili narodne glazbe. Recimo, jedna od podloga je dio opere "Ero s onoga svijeta".
Nastup uključuje teatralnu plesačicu kostimiranu u odjeću sa slavenskim motivima.

7. Japanska mistika
Japanska flauta praćena žuborenjem potoka i japanskim etno instrumentalom. Recitiranje haiku poezije i kabuki element su integrirani u program. Haiku pjesmu napisao Masahide (japanski haiku pjesnik iz Meiđi ere -17. st.). Haiku pjesmu možemo recitirati na bilo kojem jeziku, uključujući japanski i hrvatski. Natup uključuje kostimiranu, teatralnu plesačicu koja igra ulogu jedne gejše.

JAPANSKI HRVATSKI ENGLISH DEUTSCH
kura yakete
sawaru mono naki
tsukimi kana
Izgori štagalj.
Sad ništa ne ometa
pogled na mjesec.
My storehouse burned down.
 Now there is nothing to prevent
 the moon viewing
Scheune abbrannte.
Jetzt gibt es nichts zu hindern,
die Sicht auf den Mond.

8. Afro Čarolija
Sviramo didgeridoo uz podlogu afričkih bubnjeva. Nastup uključuje teatralnu plesačicu kostimiranu u odjeću s afričkim motivima.

3. Naučna fantastika
Komponirali smo skladbu nazvanu "Putovanje u četvrtu dimenzijun" u kojoj didgeridoo svira uz podlogu svemirske glazbe, uključujući i zvukove svemirskog broda. To je ljubavna priča Zemljanke i vanzemaljca, gdje on govori glasom didgeridooa i poziva djevojku na čvenk na zabavu koja se odvija u jednoj drugoj dimenziji, gdje će otići s njegovim svemirskim brodom

 

 
 

O izvođačima

Talidari je pseudonim za multimedijalni umjetnički duo Natali & Dariusz Domin. Njihovo stvaralaštvo obuhvaća više medija od kojih glazba, slikarstvo i literatura imaju presedan. Žive u Njemačkoj (Düsseldorf).
Glazbena djelatnost obuhvaća produkciju i izvedbu vlastite glazbe uz teatralni (kostimirani) performans, s naglaskom na sviranje Didgeridooa i japanske flaute.
Natalija Domin, rođena 1970. u Hrvatskoj, je 20 godina putovala svijetom, posjetivši više od 60 zemalja na 5 kontinenata. Radi kao multimedijalna umjetnica - spisateljica, pjevačica/tekstopisac, plesačica, dizajnerica.
Dariusz Domin, njemačko i poljsko državljanstvo, rođen 1971. u Poljskoj, živi u Njemačkoj od 1987., gdje je diplomirao kao socijalni pedagog. Posljednjih deset godina radi u düsseldorfskoj Operi. Kao multimedijalni umjetnik svira Didgeridoo i japansku flautu, komponira i producira vlastitu glazbu, slika, dizajnira i piše poeziju.
Talidari tim je također kreator virtualne Umjetničke ljekarne, portala "Životna škola" i tečajeva Vrlinologije.

Home :: Didgeridoo Music Therapy :: Kontakt
 
Site Map
   Remedy disclaimer   Privacy    Terms of Use
Copyright © 2016 by Talidari :: Designed by Talidari :: Didgeridoo demo