Online tečaj za razvoj vrlina

 

CILJ: uspjeh u svim aspektima života - u obrazovanju, odnosima, ozdravljenju, postizanju ciljeva...

autor tečaja: Talidari

Životna škola je virtualan edukacijski centar za djecu i mlade, koji nudi najsuvremenije odgojno-obrazovne programe kroz koje učenici imaju priliku naučiti sve ono što se ne obrađuje kroz školsku nastavu i što im roditelji ne stignu ili ne umiju prenijeti, a izuzetno je važno za uspjeh i sreću u životu.

Ovaj program i tečaj za razvijanje vrlina je inovativan i unikatan - nitko ga drugi ne nudi!

Poruka za roditelje školske (i fakultetske) djece koji žele stručnu podršku pri odgoju svoje djece - razvijanju vrlina i oslobađanju od mana/slabosti/poroka:
Poruka za mlade »

E-learning program "Životna škola" za djecu i mlade online je tečaj koji se odvija u okviru procesa cjeloživotnog učenja za održiv razvoj na svim razinama i za razvoj ljudskih potencijala. Spada u neformalni sustav odgoja i obrazovanja.

Smisao je ovog programa kod polaznika izgraditi karakter, vrline, kompetencije, vještine i navike koje su neophodne za sretan i uspješan život i time osposobiti djecu i mlade da budu bolji u školi i izvan nje - da imaju bolje ocjene i bolje vladanje te da se znaju uhvatiti ukoštac sa svim životnim izazovima i biti sretni.

Programski je sadržaj povezan prema načelima međupredmetne korelacije. Naš interdisciplinarni pristup razvoju djeteta, neurolingvistička metodologija i međupredmetno povezivanje omogućuju holistički pristup učenikovom usvajanju znanja gdje je naglasak na učenju, a ne na poučavanju.

Predmeti e-tečaja

Glavni predmeti ovog online tečaja:

  • vrlinologija - jačanje vrlina
  • energetska detoksikacija - oslobađanje od nepodobnih, podsvjesnih 'programa' (koji se očituju kao mane, slabosti, poroci i nedostaci)
  • vještine
  • zdravlje
  • financije

Unutar tih predmeta obrađuju se teme kao što su odgovornost, zahvalnost, ljubav, mudrost, čast, samopouzdanje, emocionalna inteligencija, intuicija, komunikacijske vještine, zakoni prirode, vizualizacija, lijenost, laganje, pohlepa, predrasude, ljutnja i brojne druge.

U svijetlu globalnih ekonomskih, ekoloških i kulturnih promjena, kojima smo svjedoci posljednjih godina, postaje sve jasnije da stari sistemi nisu najučinkovitiji te je potrebno ići ukorak s vremenima i prilagoditi koncepte stjecanja potrebnih kompetencija za ostvarenje blagostanja. U današnja vremena formalno obrazovanje nije dovoljno za postizanje uspjeha, stoga su neformalno i samoobrazovanje nužna nadogradnja. U razdoblju pojačane individualizacije društva, obrazovanje sve više prelazi u odgovornost pojedinca.

Formalno školsko obrazovanje mladima pruža općenita i teoretska znanja. Životna svakodnevnica traži više - traži praktičnost, izgrađene vještine, usvojene vrline, poznavanje ljudskih vrijednosti, ispravne navike, snalažljivost itd. Životna škola  je odgovor na raskorak koji postoji između teorije i prakse. U okviru programa Životne škole nudi se podrška za razvoj socioemocionalnih kompetencija, osvješćivanje zdravstvene kulture i izgradnju financijske neovisnosti. Usto, svim polaznicima e-tečaja nudi se plačeni angažman, tako da već u prvom mjesecu mogu zaraditi na tisuće kuna.

Mnogi se roditelji oslanjaju na obrazovanje u kontekstu školovanja i pritom uviđaju njegove nedostatke. Ne pitajmo se samo što škole mogu pružiti našoj djeci, nego i što mi možemo pružiti našim školama!

Zajedničkima snagama možemo stvoriti povoljne uvjete za razvoj naše mladeži. Udružite se s nama, povjerite nam svoju djecu kako bismo im pružili znanja, motivaciju i inspiraciju za kultiviranje vrlina i oslobađanje od mana/slabosti u cilju ostvarenja uspjeha i sreće u životu.

Naš je program osmišljen tako da ne poučava samo što se treba činiti, nego i kako to činiti. Nije dovoljno djetetu reći da treba voljeti svoje bližnje, školu, učenje i ostalo, već mu treba i pokazati kako to učiniti - kako zavoljeti nešto što ne voli i zašto. To je naša specijalnost!

Zahvaljujući Internetu, mladi sve više borave u virtualnom svijetu - tamo se igraju, zabavljaju, stvaraju prijateljstva, uče, stječu razne vještine, prikupljaju informacije i ostalo. Fascinacija virtualnim svijetom često ide tako daleko da ima onih koji u tom svijetu žive više nego u realnom. Stoga i ne čudi da mnogi roditelji nisu najsretniji što im djeca provode toliko vremena za računalom pa im često to i zabranjuju. Zabranjeno je voće najslađe voće, kaže se u narodu, pa ovaj pristup najčešće ne donosi željene rezultate. No mi za to imamo lijek!

Umjesto da zabranjujete i ograničavate djeci boravak u virtualnom svijetu, omogućite im da vrijeme provedeno tamo iskoriste za svoj razvoj i zabavnu edukaciju. To nešto je sudjelovanje u našem virtualnom programu, tj. online tečaju. Što više vremena provode kod nas, to će manje vremena provoditi na portalima sumnjive kakvoće.

Za razliku od mnogih tečaja i edukacija koje su djeci i mladima naporne i dosadne, naš program predstavlja suprotnost, budući da nudi multimedijalne sadržaje - gradivo je prezentirano ne samo tekstom nego i raznim slikama, videoprilozima, audiosnimkama, poučnim pričama, anegdotama, vicevima, citatima poznatih ličnosti itd. Takav konglomerat informacija čini gradivo "probavljivim" i svakako interesantnim.

Moderna vremena sa sobom donose i modernizaciju životnog stila, uključujući stila učenja. Prilagođavanje stvarnog života također podrazumijeva i prilagođavanje modela učenja. Budite u trendu s potrebama današnje mladeži, poglavito svoje djece. Generacijska se solidarnost odražava u raznim aspektima, pa tako i u ovom.

Kako bismo prilagodili naš tečaj potrebama, željama i očekivanjima suvremene mladeži i ponudili im suvremeni stil učenja, osmislili smo model koji motivira mlade, bez stvaranja pritisaka i tegoba. Tako se naše provjere ne vrše u obliku napornih testova, već kvizova koji se ispunjavaju odmah nakon pročitanog gradiva i pritom se dopušta gledanje u gradivo. Smisao je da time utvrde gradivo i nama pokažu da su ga stvarno pročitali. Kvizovi se ne ocjenjuju, a oni koji žele našu diplomu ili roditeljsku pohvalu, za prolaz je potrebno odgovoriti na 80% pitanja, što nimalo nije problem jer je dopušteno odgovore tražiti u tekstu modula.

program Životne škole 

Uvjeti sudjelovanja na ovom online tečaju

Dob polaznika - e-tečaj idealan za srednjoškolce i studente.
Učenici viših razreda osnovne škole također su kvalificirani za sudjelovanje u ovom e-tečaju, no molimo roditelje da, za svaki slučaj, prethodno pogledaju sadržaj nekog modula i uvjere se je li njihovo dijete dovoljno odraslo da shvati gradivo. U popisu modula Prvog stupnja kliknite na neki modul, tj. temu te je pročitajte i sami procijenite može li Vaše dijete to svladati.
Učenici nižih razreda osnovne škole mogu polaziti ovaj e-tečaj jedino uz roditeljsku podršku. U tom slučaju, preporučujemo roditeljima da sami pročitaju teoriju i svojim riječima je prenesu svojoj djeci, osim ako smatraju da njihova djeca mogu i sama razumjeti gradivo ili dijelove gradiva. Dodatna je pogodnost ta što će time i sami roditelji proći gradivo koje je također za njih izuzetno vrijedno i korisno za postizanje vlastite sreće i uspjeha. Ovo preporučujemo za učenike 1-6 razreda.
Nacionalnost polaznika - naši korisnici dolaze iz svih krajeva bivše Jugoslavije, kao i Hrvati u dijaspori. Dobrodošli su svi koji razumiju hrvatski jezik kojim je tečaj pisan.

S vremenom ćemo uz Vašu podršku prevoditi module tečaja na bosanski, srpski, makedonski i slovenski jezik, ako se za to pokaže potreba.

Vjerska pripadnost također ne igra ulogu jer je Životna škola simultana škola (za učenike različitih vjera) i sav je program interkonfesionalan.
Vremenski rokovi - u e-tečaju ne postoje vremenska ograničenja ni rokovi. Tečaj se može polaziti u bilo koje vrijeme i u razdoblju po izboru. Preporučuje se prolaženje teorije jednom tjedno, a ovisno o dubioznosti kojom se prolazi pojedini modul, potrebno je otprilike 1-2 sata za teoretski dio jednog modula. Poželjno je teoretski dio jednog modula obraditi u komadu (odjednom) pa je potrebno odvojiti to vrijeme onda kada polaznik zna da neće imati druge obveze, smetnje i distrakcije.
Kompetencije polaznika - s obzirom da se tečaj odvija preko Interneta, uvjet je osnovno poznavanje rada na računalu i pristup Internetu. Neke jedinice tečaja predočene su u MS PowerPointu i Wordu pa je poželjno poznavanje korištenja tih Microsoftovih pomagala. U slučaju da nemate ova dva programa, nudimo mogućnost besplatnog konvertiranja.

Pravilo - sadržaji e-tečaja rezervirani su ekskluzivno samo za polaznike i njihove roditelje pa je zabranjeno davati pristup tečaju onima koji nisu upisani na njega. Većina teorije modula je objavljena na našem portalu i njih se može slobodno proslijediti drugima.Preporučuje nas
majda rijavec
Prof. dr. Majda Rijavec, psiholog i ugledna autorica mnogih knjiga

"Podržavam program Životne škole i sve one koji ga provode, a učenici koji budu imali priliku u njemu sudjelovati sigurno jednog dana neće govoriti Šteta što to prije nismo čuli."
Opširnije »

 

 

Preporučuje nas
slika Jadranka Delač Hrupelj
Mr.sc. Jadranka Delač Hrupelj, prof. psihologije i engleskog jezika, magistar medicinskih znanosti,
direktorica
Creative d.o.o.

"Životna škola je hrabro preuzela odgovornost i inicijativu i ponudila za djecu upravo ono što nam već dugo treba. To je škola u kojoj se djeca  pripremaju za sva neodgovoriva pitanja današnjice ali i za ona koja će sutra naići, škola koja nas uči misliti i rješavati različite probleme na konstruktivan način, škola koja nam pomaže biti ono što autentično jesmo."
Opširnije »

 

Blagoslov

fra Zvjezdan Linić, karizmatik čije je duhovne obnove godišnje prolazilo 30.000 Hrvata

"Poštovana Natalija,
šaljem vam veliki blagoslov za sve što želite dobra učiniti preko vaše ustanove. Vjerujem da je dobra i da služi dobru cijelog čovjeka. Podržavam vas molitvom
.
fra Zvjezdan"


Više o tome što drugi kažu
o našem programu, ovdje:
 
drugi o nama »

Izdvajamo neke komentare:
fantastično, senzacionalno,
promijenilo mi je život,
hvala Vam što postojite,
savršeni ste,
ne mogu vjerovati da tako nešto postoji kod nas,
ne mogu sebi oprostiti da nisam već prije na vas naišao itd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posebna pogodnost!
  
Svi polaznici ovog e-tečaja mogu od samog početka raditi za nas i time:
zaraditi poticajne prihode bazirane na učinku;
angažmanom razvijati svoj poduzetnički duh i
dobiti nastavak tečaja besplatno.


Struktura online tečaja


klikni na sliku za uvećanje
IZGLED PLATFORME TEČAJA
- Prvi stupanj

Ovaj je tečaj strukturiran tako da svaki polaznik prolazi module, cjeline i stupnjeve. S obzirom da pokriva brojne teme unutar nekoliko predmeta, ovaj tečaj traje mjesecima, pa i godinama. Brojne je blagodati moguće ostvariti već nakon mjesec dana, a svatko tko želi uživati u više blagodati bit će inspiriran nastaviti s programom dokle god želi. Učimo dok smo živi.

Teme tečaja raspoređene su u programske module. Moduli su grupirani u cjeline - svaka cjelina ima oko 4 modula. Optimalno je proći barem jedan modul tjedno pa u tom slučaju prolaženje jedne cjeline od 4 modula traje mjesec dana. Svaki stupanj tečaja sadrži 3 cjeline, odnosno 12 modula, pa je naš program podijeljen kvartalno - svaki kvartal novi stupanj.
Ako neki polaznik želi proći tečaj ubrzanim tempom, nudimo i intenzivan e-tečaj u kojem se moduli mogu, po želji, obrađivati svaki dan. Za svaki modul je potrebno oko 2 školska sata. U tom slučaju uplaćujete po izboru više cjelina ili stupnjeva svaki mjesec.

Osim teorije, u sklopu tečaja postoji i praksa koja zahtijeva da se znanje primijeni u svakodnevnom životu. Stoga je zbog praktičnih aktivnosti koje nadograđuju teoriju poželjno da se tečaj polazi umjerenim tempom kako bi se kroz praksu utvrdila teorija.

Svaki polaznik tečaja polazi tečaj samostalno. Tečaj se odvija preko Interneta i nema zakazane rokove pa svaki polaznik može započeti i polaziti tečaj kad god želi i dinamikom po svom izboru.

Svaki se modul sastoji od teorije, kviza i prakse. Kvizom se utvrđuje znanje te roditeljima i mentorima potvrđuje da je polaznik zaista pročitao gradivo, odnosno prošao teoretski dio. Neke aktivnosti koje spadaju u praktični dio svakog modula vodit će se u za to dizajniranom formularu kroz sljedećih mjesec dana, a roditelji/skrbnici se umoljavaju da potvrde točnost tih aktivnosti, kako bi se uvjerili da njihovo dijete stvarno primijenjuje teoriju u praksi.

Teorija je transparentna i gotovo sva besplatno dostupna svim našim korisnicima. Ono što se plaća je podrška - strukturiranje edukacije, sistematizacija, prikaz rezultata testnih kvizova i modeliranje prakse. Za one koji žele dodatnu podršku mentora, i to nudimo. Mentori pružaju stručnu podršku u vidu odgovaranja na upite, nadzora i poticanja tijekom tečaja.

Podrobnije informacije o ovom tečaju dostupne su u dodatku »
U dodatku je predočen kurikulum ovog e-tečaja s popisom modula, tj. tema, obrazloženje programa Životne škole, ciljevi programa Životne škole i popis metoda poučavanja tijekom tečaja.


Preporučuje nas
majda rijavec
Prof. dr. Majda Rijavec, psiholog i ugledna autorica mnogih knjiga

"Podržavam program Životne škole i sve one koji ga provode, a učenici koji budu imali priliku u njemu sudjelovati sigurno jednog dana neće govoriti Šteta što to prije nismo čuli."
Opširnije »

 

 

Preporučuje nas
slika Jadranka Delač Hrupelj
Mr.sc. Jadranka Delač Hrupelj, prof. psihologije i engleskog jezika, magistar medicinskih znanosti,
direktorica
Creative d.o.o.

"Životna škola je hrabro preuzela odgovornost i inicijativu i ponudila za djecu upravo ono što nam već dugo treba. To je škola u kojoj se djeca  pripremaju za sva neodgovoriva pitanja današnjice ali i za ona koja će sutra naići, škola koja nas uči misliti i rješavati različite probleme na konstruktivan način, škola koja nam pomaže biti ono što autentično jesmo."
Opširnije »

 

Blagoslov

fra Zvjezdan Linić, karizmatik čije je duhovne obnove godišnje prolazilo 30.000 Hrvata

"Poštovana Natalija,
šaljem vam veliki blagoslov za sve što želite dobra učiniti preko vaše ustanove. Vjerujem da je dobra i da služi dobru cijelog čovjeka. Podržavam vas molitvom
.
fra Zvjezdan"


Više o tome što drugi kažu
o našem programu, ovdje:
 
drugi o nama »

Izdvajamo neke komentare:
fantastično, senzacionalno,
promijenilo mi je život,
hvala Vam što postojite,
savršeni ste,
ne mogu vjerovati da tako nešto postoji kod nas,
ne mogu sebi oprostiti da nisam već prije na vas naišao itd.

CJENIK: e-learning paketi - modeli sudjelovanja u tečaju

Napomena: trenutno ne primamo nove privatne polaznike tečaja pa zato na linkovima za uplatu nema mogućnosti za uplatu. Trenutno nudimo ovaj tečaj samo organizacijama s više od 10 ljudi koje su slobodne kontaktirati nas i tako dobiti ponudu i podatke za uplatu.

Kako bismo omogućili ovaj tečaj svima, ovisno o financijskim mogućnostima zainteresiranih polaznika, sveli smo kotizaciju na minimum i koncipirali nekoliko paketa usluge. U svim se paketima nudi teorija, kviz (za provjeru i utvrđivanje gradiva) i praksa, no u opsežnijim se paketima nudi mentorska podrška i izdavanje diplome.

Mjesečne uplate upisnine moguće obaviti u našem web-shopu na TripleClicksu:

 

Basic Optimum Premium
 E-learning platforma da da da
 Teorija - multimedijalni moduli da da da
 Testiranje/Kvizovi da da da
 Praksa da da da
 Automatizirane poticajne e-mail
 poruke mentora
x da da
 Izdavanje e-diplome na kraju stupnja x da da
 Mentorska podrška:
 Broj sati online konzultacija x 0.5 1.5
 Broj sati online podrške roditeljima x x 1
 Cijena stupnja za članove 29 € 49 € 79 €
 Cijena stupnja za ostale 39 € 69 € 99 €

Podaci za uplatu su u nastavku ispod prijavnice.
Izdavanje diplome i mentorska podrška mogu se i naknadno ugovoriti.

Intenzivni tečaj - ako želite proći tečaj ubrzanim tempom, što znači prolaziti gradivo tečaja ne jedan modul tjedno, nego dnevno ili kako god vama odgovara, onda uplatite mjesećno onoliko cjelina ili stupnjeva koliko želite proći. Ako unutar jednog mjeseca želite dobiti pristup, recimo, jedom cijelom stupnju (s 3 cjeline, tj. 12 modula) onda uplatite iznos u gornjoj tabeli za jedan stupanj. Ako želite u jednom mjesecu obraditi, recimo, dva stupnja, uplatite dva stupnja pa ćete dobiti pristup za dva stupnja. Sami možete odabrati koliko gradiva želite proći mjesećno, i shodno tomu uplatiti iznose. Možete nas kontaktirati i ispuniti pristupnicu i navesti svoj odabir, za što vam možemo poslati ponudu s iznosom za uplatu.

Za uplate više stupnjeva odjednom odobravamo popuste: za 2 stupnja 5%, 3 stupnja 10%, 4 stupnja 15%
Za grupne uplate jednog ili više stupnjeva odobravamo popust: za 3 osobe 5%, 4-5 osoba 10%, 6-10 osoba 15%. Za grupne uplate nije potrebno ispuniti doljnju prijavnicu - obratite nam se e-mailom pa ćemo Vam složiti ponudu. Potrebno je navesti za koji paket i koliko stupnjeva se odlučuju pojedinci, mogući su različiti modeli.

Kvaliteta je u svim paketima jednaka, a razlika u cijeni uglavnom se odnosi na broj sati mentorske podrške.
Izdavanje diplome i mentorska podrška mogu se i naknadno ugovoriti. Ako se mentorska podrška unaprijed ugovori uplatom opsežnijeg paketa, prednost je što se time besplatno dobiva diploma i 1-2 mentorska sata.
Naknadno izdavanje diplome košta 100 kn i svaki naknadni sat mentorske podrške košta 100 kn, s time da se jedan sat može podijeliti u višekratnu online podršku (nekoliko email poruka tijekom više dana).
Za izdavanje diplome potrebno je riješiti kvizove svakog modula s 80% ispravnih odgovora te priložiti izvještaj odrađene prakse (najčešće uz potvrdu roditelja - roditelj potvrđuje istinitost navedenih, sprovedenih aktivnosti).

Mentorska podrška uključuje odgovaranje na sve upite polaznika. Polaznici koji se odluče za Basic paket nemaju mogućnost kontakta s mentorskim timom, no imaju sve druge pogodnosti tečaja. Svi oni koji žele ostvariti komunikaciju s nama i tako imati osobnu podršku tijekom tečaja potrebno je da uplate Optimum ili Premium paket, ili da naknadno uplate dodatne instrukcije. Broj polaznika uz mentorsku podršku je ograničen pa preporučujemo zainteresiranima da se što prije prijave.

Online tečaj dostupan je na posebnom odjelu našeg portala koji se služi Moodle predloškom (e-learning software). Pristup tečaju moguć je jedino uz korisničko ime i lozinku, koje svaki polaznik dobiva po upisu u tečaj.

Teoretski gledano, moguće je da više polaznika (recimo, braće i sestara) polaze tečaj uz jednu uplatu (jedno korisničko ime), no samo jedan može polaziti kviz, dobiti diplomu i mentorsku podršku. Stoga se to ne preporučuje. Za pravovaljano sudjelovanje u tečaju potrebno je da svaki polaznik uplati e-tečaj i dobije svoje korisničko ime. Na pročelju tečaja vode se aktivnosti polaznika pa će jednom polazniku smetati ako se miješaju tuđe aktivnosti na njegovom korisničkom računu.
 

Ispunite prijavnicu za e-tečaj već sad!


 


  UPLATA E-TEČAJA:

Cjenik je na stranici s opisom za roditelje.
Molimo uplatite tečaj na blagajni našeg web-shopu na TripleClicksu.
Dobili ste direktan link od osobe koja vas je ovdje uputila pa kliknite na njega i tako dođite u naš web-shop.

Trenutno je nemoguće vršiti uplate preko TripleClicksa, jer su ukinuli ponude koje nisu na engleskom jeziku, tako da se trenutno uplate vrše direktno na naš račun, s mogućnošću plaćanja paypalom.

Ako se slučajno na TripleClicksu ništa ne vidi to je zato jer smo nešto malo promijenili u opisu tečaja a TripleClicks to još nije odobrio pa molimo da ponovite malo kasnije ili sutradan. Ovo je rjetkost ali se događa.

 
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari